Titerbepaling

De Vaccicheck is een test die nu ook bij ons op de praktijk gebruikt wordt, waarmee we kunnen controleren of er voldoende afweerstoffen aanwezig zijn tegen het canine parvovirus , canine distempervirus (hondenziekte) en het canine adenovirus (besmettelijke leverziekte). Dit zijn ziekten waartegen we 1x in de 3 jaar vaccineren en bij elkaar zitten in de zogenoemde ‘cocktail vaccinatie’. Dit wordt door ons bewust slechts 1x in de 3 jaar gedaan om niet onnodig te vaccineren. Wilt u echter zekerheid of er nog wel of geen bescherming in het lichaam zit tegen deze ziektes, dan kunt u deze test laten doen (=titeren).

Voor deze test wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Indien er nog voldoende antilichamen aanwezig zijn is een vaccinatie op dat moment niet nodig. Wanneer er te weinig antilichamen aanwezig zijn moet er alsnog gevaccineerd worden.

De jaarlijkse leptospirose vaccinatie moet wel elk jaar herhaald worden, hier is geen test voor beschikbaar. Dit geldt ook voor een eventuele kennelhoest vaccinatie. Indien uw huisdier de grens overgaat moet hij/zij ook tegen rabiës gevaccineerd worden.

Als u graag deze test bij uw hond laat doen voordat er gevaccineerd wordt, kan u dit aangeven bij het maken van een afspraak.

Geplaatst in Praktijkinformatie en getagd met .