Operatie

Alle eerstelijns operaties worden door ons uitgevoerd. Voor uw hond betekent dit een halve dag opname in onze praktijk. Het heeft onze voorkeur als u bij de hond kan zijn als we het eerste narcose-prikje toedienen, want u kunt als geen ander uw hond geruststellen. Zonder stress en angst gaat uw hond het prettigst slapen. Het is fijn als uw hond minimaal 12 uur niet gegeten heeft (water mag wel) anders kan uw hond misselijk worden van deze prik. Zodra uw hond slaapt nemen we hem/haar mee naar de OK en kunt u naar huis; uw hond merkt dit niet meer.

Na de operatie verhuist uw hond van de OK naar de opnameruimte voor de recovery. Als uw hond wakker genoeg is om weer naar huis te gaan wordt u gebeld. Verdere informatie krijgt u op papier mee als u uw hond komt ophalen.

Wanneer kan ik mijn hond laten castreren of ‘steriliseren’?

Meestal is het niet nodig een reu te castreren. Als uw reu erg dominant is, kan castratie wel verstandig zijn, maar is gedragstherapie zeker een belangrijke factor. Soms moet een reu op oudere leeftijd gecastreerd worden wegens prostaatproblemen. Ook is het zo dat veel niet-gecastreerde reuen vieze druppels verliezen uit de voorhuid. Dit heeft een hormonale verklaring. Als u dit wilt voorkomen kan dat ook een reden zijn over te gaan tot castratie. Voor teven zijn de overwegingen anders. Om op latere leeftijd een aantal ziektes (bijvoorbeeld melkkliertumoren, baarmoederontsteking en suikerziekte) voor een groot deel te kunnen voorkomen, is het verstandig uw teef op jonge leeftijd te castreren. Ons advies hierbij is vanaf een leeftijd van 6-7 maanden. Het is niet noodzakelijk om de 1e loopsheid af te wachten, m.u.v. bepaalde rassen.

Wat zijn de kosten van de operatie?

Alleen standaard-operaties kennen standaard tarieven. Hieronder verstaan we castraties en sterilisaties.

Tarief reu castratie:

<  15  kg   € 134,10

15-30 kg  € 146,70

>  30 kg   € 184,20

Tarief teef sterilisatie:

<  15   kg   € 260,35

15-30 kg   € 301,15

>  30  kg   € 363,45

Alle andere operaties zijn maatwerk; u kunt hier wel altijd een prijsindicatie voor opvragen.